Wat dekt de inboedel- verzekering bij brand?

Een inboedelverzekering, iedereen zou het moeten hebben afgesloten, of u nu een huurwoning of een koopwoning heeft. Het is dé dekking bij brand- en waterschade. Als u niet gedekt bent en u loopt schade op, kunnen de problemen niet te overzien zijn. Terwijl de kosten per maand voor zo’n verzekering echt minimaal zijn. Maar waar bent u in geval van brandschade nu precies voor gedekt? Dat en meer gaan we bespreken in dit artikel.

Dit dekt de inboedelverzekering

De inboedelverzekering dekt water- en brandschade aan uw inboedel. Uw inboedel zijn alle losse spullen in uw huis. Denk aan meubels, gordijnen en apparatuur. Hier zijn natuurlijk wel een aantal uitzonderingen op te vinden per verzekeraar. Denk bijvoorbeeld aan uw tuinset. U doet er goed aan om uw verzekering er voor de zekerheid even op na te slaan.

Bellen voor hulp bij brandschade
Wat is de oorzaak van uw brandschade? *

Wij helpen u met het vaststellen van brandschade. Schakel ons in om er achter te komen of u de juiste vergoeding ontvangt. Let op: Onze expertise is alleen kosteloos voor particulieren met een inboedel- of opstalverzekering.

Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wilt u uw schade toelichten? *

Dit is niet gedekt door de inboedelverzekering

De inboedelverzekering dekt geen schade aan muren, plafonds, vloeren en alle nagelvaste onderdelen van uw woning. Heeft u een gelijmde vloer? Dan valt deze niet onder de inboedelverzekering. Dit zijn onderdelen van uw woning dat we de opstal noemen. Hiervoor heeft u een opstalverzekering. Overigens is deze verzekering verplicht voor iedereen met een hypotheek op de woning. Geen hypotheek? Dan heeft u ook geen verplichting om deze opstalverzekering af te sluiten. We raden het echter wel aan omdat een woningbrand hele grote consequenties kan hebben. Ook de maandelijkse kosten voor deze verzekering vallen mee.

Extra uitgebreide dekking

U bent natuurlijk gedekt voor brandschade aan uw spullen, maar u bent niet altijd gedekt voor schroei- en smeltschade of blikseminslag. Hiervoor kunt u meestal een uitgebreide dekking afsluiten. De mate van dekking van de basisverzekering verschilt per verzekeraar. Wilt u echt zeker zijn dat zo veel mogelijk brandschade is gedekt in uw inboedelverzekering? Dan loont het altijd om voor een extra uitgebreide dekking te kiezen.

De waarde van uw inboedelverzekering

Voor een juiste dekking dient u ervoor te zorgen dat u de inboedelverzekering afsluit op de juiste waarde van uw inboedel. U dient dus na te gaan wat uw inboedel ongeveer kost. Dit kunt u doen met behulp van de inboedelwaardemeter. Wanneer u jaarlijks de inboedelwaardemeter invult en wijzigingen doorgeeft, voorkomt u dat u onder- of oververzekerd raakt.

Er is brand geweest en u bent het niet eens met uw verzekeraar

Is er brand geweest, bent u verzekerd, maar u kunt het niet eens worden met het bedrag dat uw verzekeraar u wil uitkeren? U zou denken dat u dan geen kant meer op kan, maar niets is gelukkig minder waar. In zo’n situatie kunt u kosteloos onze contra-expertise inschakelen. Wij komen de schade inventariseren net zoals de expert van uw verzekeraar heeft gedaan met een belangrijk verschil. Wij komen de schade namelijk onafhankelijk inventariseren. We werken niet in het belang van de verzekeraar maar in het belang van u.

Deel deze informatie

Onze artikelen

Artikelen gerelateerd aan brandschade in of rondom de woning. We geven informatie over wat u kunt doen, wat een contra-expert voor u kan doen en hoe we ervoor zorgen dat u een geoptimaliseerde schadevergoeding ontvangt die beter bij uw schade past.