Keukenbrand

Wist u dat de keuken dé plek in huis is waar branden kunnen ontstaan? Vuur, brandstof en zuurstof zijn de ingrediënten voor een flinke brand en deze zijn allemaal bij elkaar te vinden in de keuken. Heeft de brand al plaatsgevonden en wilt u zeker weten dat u de juiste vergoeding ontvangt? Dan kan onze contra-expertise uitkomst bieden, ook daar vertellen wij u meer over.

Het ontstaan van keukenbrand

Een keukenbrand hoeft niet alleen te ontstaan door de vlam in de pan, maar kan ook ontstaan door kortsluiting of defecten van de apparatuur in de keuken zoals de oven, magnetron etc. Toch is de vlam in de pan wel de gevaarlijkste. De olie of het vet wordt te heet en vliegt in de brand. Als de afzuigkap niet goed wordt schoongehouden, dan vliegt het vet dat hierin is opgevangen ook in de brand. Dit steekt vervolgens het aangekoekte vet in de luchtafvoer weer aan en op die manier kan een keukenbrand ervoor zorgen dat het hele huis in vlammen kan opgaan.

Bellen voor hulp bij brandschade
Wat is de oorzaak van uw brandschade? *

Wij helpen u met het vaststellen van brandschade. Schakel ons in om er achter te komen of u de juiste vergoeding ontvangt. Let op: Onze expertise is alleen kosteloos voor particulieren met een inboedel- of opstalverzekering.

Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wilt u uw schade toelichten? *

Wat te doen bij een vlam in de pan

Bij een vlam in de pan brand de olie of het vet in de pan. Wanneer u deze probeert de blussen met water, ontstaat er een enorme steekvlam met alle gevolgen van dien. Houd het water dus weg van een vlam in de pan. Ga ook niet lopen met de pan naar buiten bijvoorbeeld. U kunt onderweg uw inboedel in de brand steken zoals de gordijnen en dan zijn de gevolgen al helemaal niet meer te overzien. Het beste wat u kunt doen is direct een deksel op het vuur plaatsen, de afzuigkap uitschakelen en de pan blussen met een vetblusser. Deze blusser legt een deken van schuim over het vuur wat ervoor zorgt dat er geen zuurstof meer bij kan. Ook koelt het de olie of het vet zodat het niet nog eens in de brand kan vliegen. Een branddeken wordt niet altijd aangeraden omdat niet iedere branddeken geschikt is voor een vlam in de pan. Heeft u niets voor handen om de brand te blussen en lijkt het uit de hand te gaan lopen? Bel dan zo snel mogelijk de brandweer.

Na de keukenbrand

Na een keukenbrand dient u uw verzekering in te lichten en daarbij raden wij aan om ook onze contra-expert in te lichten. Uw verzekering en de contra-expert zullen dan samen in gesprek gaan over de keukenbrand. Daarbij staat de contra-expert aan uw zijde. Hij wordt namelijk door u ingeschakeld en wordt niet betaalt door de verzekeringsmaatschappij. Zo weet u zeker dat u de vergoeding ontvangt waar u recht op heeft.

Onze contra-expertise inschakelen

Heeft u hulp nodig bij het verkrijgen van de juiste vergoeding voor uw keukenbrand? Wij staan voor u klaar en komen de gevolgschade door de keukenbrand bij u vaststellen. Wij zijn niet bevooroordeeld en werken in heel Nederland. Wacht niet langer, en laat u vandaag nog helpen tijdens verzekeringskwesties.

Deel deze informatie

Onze artikelen

Artikelen gerelateerd aan brandschade in of rondom de woning. We geven informatie over wat u kunt doen, wat een contra-expert voor u kan doen en hoe we ervoor zorgen dat u een geoptimaliseerde schadevergoeding ontvangt die beter bij uw schade past.