schoorsteenbrand

Er is altijd wel een tijd van het jaar waar we meer te maken krijgen met schoorsteenbranden dan de rest van het jaar, namelijk wanneer het weer buiten kouder wordt. Met name de herfst- en wintermaanden is een flinke stijging van schoorsteenbranden op te merken. Waarom? Veel mensen vergeten jaarlijks de schoorsteen te vegen met alle gevolgen van dien.

De schade die een schoorsteenbrand veroorzaakt kan uiteenlopen van rook en roet door het hele huis, een complete woningbrand of een geexplodeerde schoorsteen doordat er geprobeerd is de schoorsteenbrand te blussen met water. Water zorgt voor zoveel stoom, dat het rookkanaal van de schoorsteen het niet aan kan. Een ontploffing kan dan het gevolg zijn. Dit zijn allemaal levensgevaarlijke situaties.

We willen even stilstaan bij de brandschade die een schoorsteenbrand veroorzaakt. Deze schade moet worden vergoed en herstelt. Voordat er aan het herstel kan worden begonnen, is het belangrijk dat de vergoeding helemaal in orde is. Dat is de taak van onze contra-expert. Wij zorgen ervoor dat de schade onafhankelijk vastgesteld wordt en de vergoeding werkelijk past bij de schade die de schoorsteenbrand heeft veroorzaakt.

Zelf een contra-expert inschakelen bij schoorsteenbrand

Een verzekeraar zal voor u geen contra-expert inschakelen. U dient deze zelf in de arm te nemen, maar er zijn geen kosten voor u aan verbonden. Onze contra-expert bekijkt als het ware of de schadevaststelling van de schade-expert klopt. De schade-expert is wél ingeschakeld door uw verzekeraar. Het is voor de schade-expert daardoor lastig om onafhankelijk te zijn. Onze contra-expert zit in een veel onafhankelijkere positie om de gevolgschade van de schoorsteenbrand vast te stellen. Een contra-expert werkt namelijk voor u vanuit een expertisebureau en niet in loondienst van een verzekeraar.

Bellen voor hulp bij brandschade
Wat is de oorzaak van uw brandschade? *

Wij helpen u met het vaststellen van brandschade. Schakel ons in om er achter te komen of u de juiste vergoeding ontvangt. Let op: Onze expertise is alleen kosteloos voor particulieren met een inboedel- of opstalverzekering.

Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wilt u uw schade toelichten? *

Kosteloze hulp

Tussen de regels door heeft u al kunnen lezen dat er geen kosten verbonden zijn aan onze hulp. Dat komt omdat de verzekeraar wettelijk verplicht is om de redelijke kosten voor onze contra-expertise te vergoeden. Wij declareren onze kosten dus op uw verzekering. U merkt hier verder niets van, behalve dat u een hogere vergoeding ontvangt voor de gevolgschade van de schoorsteenbrand.

Voordelen van een contra-expert na een schoorsteenbrand.

Zodra u onze contra-expert in de arm neemt, kunt u genieten van veel voordelen. We sommen ze eens voor u op:

  • Meer vergoeding – In de meeste gevallen zorgen wij voor een aanzienlijk hogere vergoeding na een schoorsteenbrand.

  • Gecentraliseerd schadebeheer – We bieden één aanspreekpunt voor uw brandschade, zodat u niet meer met meerdere partijen hoeft te communiceren. Ook het herstel van de schade kunnen wij coördineren.
  • Ontzorging bij schadeafhandeling – Laat het regelwerk aan ons over. U hoeft het niet meer alleen te regelen; wij doen dit voor u.
  • Kosteloze ondersteuning – Onze hulp is kosteloos, u kunt rekenen op onze expertise zonder extra kosten. Wij declareren onze kosten op uw verzekering.
  • Echte onafhankelijkheid – We zijn volledig onafhankelijk van verzekeraars en zetten uw belangen voorop bij het afhandelen van de schade door de schoorsteenbrand.
  • Ervaren expertisebureau – Met onze jarenlange ervaring als expertisebureau kunnen we u op professionele wijze bijstaan.
  • Vertrouwd met verzekeringswereld – De wegen binnen binnen de verzekeringswereld zijn ons zeer bekend, waardoor we u efficiënt kunnen begeleiden en adviseren.

Hulp na schoorsteenbrand

Onze hulp kunt u bij een schoorsteenbrand altijd inschakelen. Ook bij verzekeringskwesties, wat helaas nog veel te vaak voorkomt, bieden wij uitkomst. Werkt uw verzekeraar niet helemaal mee of verloopt de communicatie stroef of onprettig? Wilt u weten of de aangeboden vergoeding voor uw schoorsteenbrand klopt? Allemaal redenen om onze contra-expert in te schakelen. Wij zitten voor u klaar. Meld vandaag nog uw schoorsteenbrand bij een van onze medewerkers.

Deel deze informatie

Onze artikelen

Artikelen gerelateerd aan brandschade in of rondom de woning. We geven informatie over wat u kunt doen, wat een contra-expert voor u kan doen en hoe we ervoor zorgen dat u een geoptimaliseerde schadevergoeding ontvangt die beter bij uw schade past.