Schade-expertise bij brand

We hopen natuurlijk dat u nooit te maken krijgt met brand, maar als het gebeurd is het natuurlijk wel handig om te weten wat uw mogelijkheden zijn. Het kan namelijk behoorlijk in de kosten lopen wanneer het mis gaat bij de schade-expertise met alle gevolgen van dien.

Als er in uw woning een brand heeft plaatsgevonden, bijvoorbeeld een brand in de keuken, en de verzekering op de hoogte is gebracht, komt er een schade-expert langs. Deze schade-expert bekijkt de brandschade en aan de hand van de dagwaarde, nieuwwaarde en een inboedelwaardemeter wordt een vergoeding bepaalt voor de ontstane brandschade. Het kan voldoende zijn om u letterlijk uit de brand te helpen maar het komt ook nog te vaak voor dat dit absoluut niet toereikend is en dat er flinke financiële problemen dreigen te ontstaan. Wat doet u in zo’n situatie?

Een advocaat inschakelen

U kunt er natuurlijk voor kiezen om na de brand een advocaat in te schakelen. Een advocaat is alleen niet gratis en u betaalt er een hoop geld voor, nu u dit geld juist zo hard nodig heeft. Een goede advocaat kan daarentegen wel lonen omdat u, als het goed is, wel een hogere vergoeding kunt ontvangen voor de brandschade.

Bellen voor hulp bij brandschade
Wat is de oorzaak van uw brandschade? *

Wij helpen u met het vaststellen van brandschade. Schakel ons in om er achter te komen of u de juiste vergoeding ontvangt. Let op: Onze expertise is alleen kosteloos voor particulieren met een inboedel- of opstalverzekering.

Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wilt u uw schade toelichten? *

Een contra-expert inschakelen na brand

Een andere mogelijkheid om extra hulp te ontvangen bij brand, is door het inschakelen van onze contra-expert. Een contra-expert is geen advocaat, maar eigenlijk een schade-expert met één groot verschil. De contra-expert is onafhankelijk. Hij werkt niet voor de verzekeringsmaatschappij en wordt ook niet door hen ingeschakeld, maar door u. Hij kan dus heel objectief een de schade door brand inventariseren. Bij ons kunt u zo’n contra-expert  inschakelen.

Een contra-expert is optioneel, maar wordt wel sterk aangeraden. Zo weet u namelijk zeker dat u de juiste vergoeding ontvangt en dat de schade door brand van begin tot eind op een juiste manier wordt afgehandeld. Om een contra-expert in te schakelen hoeft u geen toestemming te vragen van uw verzekeraar.

U betaalt niets voor contra-expertise na brand

Wist u overigens ook dat onze contra-expert kosteloos is? We zeggen niet gratis omdat de kosten voor contra-expertise natuurlijk wel betaalt moeten worden. Onze contra-expert declareert zijn kosten op uw verzekering. U heeft voor dit recht al iedere maand betaald met uw verzekeringspremie. Dus is het gratis? Nee, maar merkt u er iets van? Nee, want u ontvangt ook nooit een rekening.

Het recht op een contra-expert is overigens vastgelegd in de Nederlandse Wet. Vandaar dat verzekeraars dit recht moeten vastleggen in hun polisvoorwaarden. Als u de kleine letters erop naleest, zult u zien dat u een contra-expert mag inschakelen. Er dient dan wel sprake te zijn van redelijke kosten, maar de kosten van onze experts blijven altijd binnen de redelijke grenzen.

Bent u geïnteresseerd geraakt in contra-expertise voor uw brandschade? Meld dan direct uw schade.

Deel deze informatie

Onze artikelen

Artikelen gerelateerd aan brandschade in of rondom de woning. We geven informatie over wat u kunt doen, wat een contra-expert voor u kan doen en hoe we ervoor zorgen dat u een geoptimaliseerde schadevergoeding ontvangt die beter bij uw schade past.