Schade-expertise bij brand. Wat zijn uw mogelijkheden?

schade expertise na brand

We hopen natuurlijk dat u nooit te maken krijgt met brand, maar als het gebeurd is het natuurlijk wel handig om te weten wat uw mogelijkheden zijn. Het kan namelijk behoorlijk in de kosten lopen wanneer het mis gaat bij de schade-expertise met alle gevolgen van dien.

Als er in uw woning een brand heeft plaatsgevonden, bijvoorbeeld in de keuken, en de verzekering op de hoogte is gebracht, komt er een schade-expert langs. Deze schade-expert bekijkt de brandschade en aan de hand van de dagwaarde, nieuwwaarde en een inboedelwaardemeter wordt een vergoeding bepaalt voor de ontstane brandschade. Het kan voldoende zijn om u letterlijk uit de brand te helpen maar het komt ook nog te vaak voor dat dit absoluut niet toereikend is en dat er flinke financiële problemen dreigen te ontstaan. Wat doet u in zo’n situatie?

Een advocaat inschakelen

U kunt er natuurlijk voor kiezen om na de brand een advocaat in te schakelen. Een advocaat is alleen niet gratis en u betaald er een hoop geld voor, nu u dit geld juist zo hard nodig heeft. Een goede advocaat kan daarentegen wel lonen omdat u, als het goed is, wel een hogere vergoeding kunt ontvangen voor de brand.

Een contra-expert inschakelen na brand

Een andere mogelijkheid om extra hulp te ontvangen bij brand, is door het inschakelen van een contra-expert. Een contra-expert is geen advocaat, maar eigenlijk een schade-expert met een groot verschil. Deze contra-expert is onafhankelijk. Hij werkt niet voor de verzekeringsmaatschappij en wordt ook niet door hen ingeschakeld, maar door u. Hij kan dus heel objectief een de schade door brand inventariseren. Bij Schadeoplossing Nederland B.V. kunt u zo’n contra-expert inschakelen.

Een contra-expert is optioneel, maar wordt wel sterk aangeraden. Zo weet u namelijk zeker dat u de juiste vergoeding ontvangt en dat de schade door brand van begin tot eind op een juiste manier wordt afgehandeld. Om een contra-expert in te schakelen hoeft u geen toestemming te vragen van uw verzekeraar.

U betaalt niets voor contra-expertise na brand

Wist u overigens ook dat een contra-expert kosteloos is? We zeggen niet gratis omdat de kosten voor contra-expertise natuurlijk wel betaalt moeten worden. De contra-expert van Schadeoplossing Nederland declareert zijn kosten op uw verzekering. U heeft voor dit recht al iedere maand betaald met uw verzekeringspremie. Dus is het gratis? Nee, maar merkt u er iets van? Nee, want u ontvangt ook nooit een rekening.

Het recht op een contra-expert is overigens vastgelegd in de Nederlandse Wet. Vandaar dat verzekeraars dit recht moeten vastleggen in hun polisvoorwaarden. Als u de kleine letters erop naleest, zult u zien dat u een contra-expert mag inschakelen. Er dient dan wel sprake te zijn van redelijke kosten, maar de kosten van Schadeoplossing Nederland B.V. blijven altijd binnen de redelijke grenzen.

Bent u geïnteresseerd geraakt in contra-expertise bij brandschade? Ga voor de juiste hulp na brand naar de website van Schadeoplossing Nederland.